Επιλέξτε Page

Σωματείο Πληρωμάτων Ασθενοφόρων για το περιστατικό στη Στυλίδα

Με αφορμή το θλιβερό περιστατικό με τον τραυματισμό του ηλικιωμένου στη Στυλίδα και τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας, το ΔΣ του Σωματείου Πληρωμάτων Ασθενοφόρων ΣΩΠΑ-ΠΕΔΥ εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:

Μετά από τις αβάσιμες και μη ανταποκρινόμενες στην πραγματικότητα δηλώσεις σας και προς αποκατάσταση της αλήθειας , σχετικά με το τροχαίο ατύχημα που έλαβε χώρα τις 21-08-2017 πρωινή ώρα στην περιοχή της Στυλίδας . Σας ενημερώνουμε ότι στο Κέντρο Υγείας Στυλίδας από τις 5 οργανικές θέσεις που έχει ως ΠΛΗΡΩΜΑ ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΟΥ είναι καλυμμένη μόνο η ΜΙΑ . Ο συγκεκριμένος υπάλληλος έχει προσληφθεί με την ειδικότητα ΠΛΗΡΩΜΑ ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΟΥ εδώ και πολλά χρόνια είναι έμπειρος, ευσυνείδητος και υποδειγματικός .

Το Κέντρο Υγείας Στυλίδας κάθε εβδομάδα αναρτά το πρόγραμμα του ασθενοφόρου και αποστέλλεται εγκαίρως στο ΕΚΑΒ ΛΑΜΙΑΣ, που συντονίζει την κίνηση των ασθενοφόρων στην ευρύτερη περιοχή. Το συγκεκριμένο ασθενοφόρο καλείται πολλές φορές να κάλυψη αρκετά επείγοντα περιστατικά μαζί με γιατρό και συμβάλλει τα μέγιστα . Σε άλλες περιπτώσεις δε , που τα περιστατικά που δεν χαρακτηρίζονται ως επείγοντα και δεν είναι τόσο σοβαρά ο συγκεκριμένος υπάλληλος αναγκάζεται να τα διακομίσει ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ.

Για άλλη μια φορά ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΜΕ αυτές τις πρακτικές για τα πληρώματα ασθενοφόρου των κέντρων υγείας (Π.Ε.Δ.Υ) . Από την στιγμή που ένα ασθενοφόρο καλείται να μεταβεί σε ένα περιστατικό όλα τα περιστατικά είναι επείγοντα και η παρουσία δεύτερου πληρώματος κρίνεται ΑΝΑΓΚΑΙΑ . Τονίζεται ότι έχουμε ξεκινήσει νομικές διαδικασίες για να σταματήσει αυτό και τα ασθενοφόρα των ΚΕΝΤΡΩΝ ΥΓΕΙΑΣ (Π.Ε.Δ.Υ) να κινούνται πανελλαδικά με διπλό πλήρωμα ή ιατρό όπως στο ΕΚΑΒ πρωτίστως για την ασφάλεια του πολίτη ασθενούς και κατά προέκταση την ασφάλεια των πληρωμάτων ασθενοφόρων.

Επίσης ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ με την παρούσα επιστολή το δημοσίευμα που αναφέρει: «Επίσης πρέπει να γίνει σαφές ότι τα συγκεκριμένα οχήματα εξυπηρετούν τα εσωτερικά περιστατικά διακομιδής ασθενών, αφού οι οδηγοί δεν είναι διασώστες. Αυτό σημαίνει ότι δεν μπορεί να κάνει έκτακτη διακομιδή ασθενούς αν δεν συνοδεύεται από κάποιο γιατρό ή κάποιας άλλης σχετικής ειδικότητας προσωπικό ή δεν έχει πάρει την αντίστοιχη εντολή.» και κατά συνέπεια αναφέρεστε σε όλον τον κλάδο μας. Αναμένουμε από μέρους σας την αποκατάσταση της αλήθειας στην κοινή γνώμη .»

Από το Δήμο Στυλίδας ήρθε μία ακόμη διευκρινιστική ανακοίνωση που αναφέρει τα εξής:

«Σχετικά με την ολιγωρία για το ασθενοφόρο στη Στυλίδα…. Πρόκειται για διοικητική, όπως προκύπτει, «αμέλεια». Όταν παίρνει την άδειά του ο οδηγός του ασθενοφόρου και δεν υπάρχει υπηρεσιακή κάλυψη ενημερώνεται ο Δήμος ο οποίος θα βρει και θα πληρώσει επαγγελματία οδηγό ασθενοφόρου και όλοι θα είμαστε λίγο πιο ασφαλείς και λίγο πιο χαρούμενοι.

Εγγραφές Μελών

Εγγραφές Νέων Μελών

Καλέστε

Οδηγίες σωστής χρήσης ΕΚΑΒ - Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας

Μάθημα Πολιτισμού

Μάθημα Πολιτισμού

youreurope

Ιστορικό