Επιλέξτε Page

Ανάρτηση Αντιπροέδρου του Σωματείου μας

Ανάρτηση Αντιπροέδρου του Σωματείου μας

Αγαπητοί Συνάδελφοι

Σας ευχαριστώ θερμά για την στήριξη που μας παρείχατε όλα αυτά τα χρόνια και που συνεχίζετε να μας παρέχετε. Από την μεριά μας σας διαβεβαιώ ότι κάναμε το καλύτερο που μπορούσαμε για να πετύχουμε τους στόχους μας.

Ξεκινώντας αυτό το σωματείο, όλοι μας γνωρίζαμε ότι ο αγώνας μας δεν θα ήταν περίπατος, απεναντίας θα ήταν δύσκολος. Είναι αλήθεια ότι όταν συ σταθήκαμε σαν σωματείο δεν γνώριζε κανείς την ύπαρξη μας, ούτε τι είμαστε, ούτε τι έργο προσφέρουμε.

Στο Υπουργείο δε, (αλαλούμ) χρειάστηκαν πολλά ταξίδια από μέρος μου και όχι μόνο για να βρούμε που ανήκουμε και με ποιους πρέπει να συνεννοηθούμε.
Σαν πρώτο πράγμα πετύχαμε να βγει μια εγκύκλιος η πρώτη στα χρονικά από τότε που συστάθηκαν τα Κ. Υγείας, η πρώτη που βελτίωσε κάπως της συνθήκες εργασίας (κάπως), πέραν τούτο δεν λάβαμε τίποτε άλλο, υποσχέσεις, υποσχέσεις, υποσχέσεις.

Πολλές συναντήσεις με Υπουργούς, με συμβούλους, με συν-αρμόδιους φορείς, όλοι τους, ναι ναι ναι έχετε δίκιο, πολλές υποσχέσεις φτάσαμε στο παρά πέντε να υλοποιήσουν δυστυχώς όμως έγιναν εκλογές και όλα χάθηκαν, άλλαξαν τα πάντα, δεν το βάλαμε όμως κάτω, προσεγγίσαμε την καινούργια ηγεσία, θέσαμε επί τάπητος τα προβλήματα και τις αδικίες του κλάδου μας, ξανά υποσχέσεις, αλλά δυστυχώς ξέσπασε η πανδημία και πήγαν όλα πίσω.

Είναι αλήθεια ότι όποιος προσπαθεί, όποιος τολμά και αγωνίζεται αναμφίβολα κάνει και λάθη και λάθη κάναμε και εμείς.

Πρώτο λάθος

μας που στο ξεκίνημά μας προσεγγίσαμε τις ομοσπονδίες και εγώ προσωπικά και ο πρόεδρος πρωτοστατήσαμε σε αυτό, προτού καν γίνουν οι πρώτες εκλογές είχαμε έρθει σε επαφή μαζί τους και καταλήξαμε στην ΠΟΠ Ε.Κ.Α.Β. θέλαμε στήριξη και νομική προστασία, αυτός είναι και κατά κάποιο τρόπο ο ρόλος ύπαρξης των ομοσπονδιών.
Όμως νωρίς διαπιστώσαμε ότι ενδιαφερόταν κυρίως για της θέσης τους και όχι να βοηθήσουν βάζοντας πλάτη φοβούμενοι ότι είμαστε ένα πανελλήνιο σωματείο 450 ατόμων και σε εκλογές ομοσπονδίας οι ισορροπίες θα άλλαζαν.

Δεύτερο λάθος

δεν κινηθήκαμε νομικά να βρούμε το δίκιο μας, αν και η δική μου άποψη από την επομένη των εκλογών, ήταν ότι παράλληλα με τις συναντήσεις που κάναμε να τρέξουμε και νομικά τα θέματα μας, όχι πως είμαι δικομανής, αλλά σαν μοχλό πίεσης για να πετύχουμε τους στόχους μας, αλλά δεν εισακούστηκα.

Τρίτο λάθος

η επικοινωνία μαζί σας ήταν λιγοστή, σχεδόν ανύπαρκτη, παρόλο που ο φίλος μου και εξαιρετικός – ακούραστος συνεργάτης μου Κώστας Μοχιανάκης έκανε το καλύτερο που μπορούσε.
Προσωπικά αν και δεν γνωρίζω να χειρίζομαι τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από την αρχή φώναζα, επικοινωνία με την βάση, για αυτό ξεκίνησαν και τα sms στα κινητά σας αλλά και αυτό ατόνησε.

Παρόλο αυτά είμαι χαρούμενος γιατί βλέπω καινούργια άτομα να βάζουν υποψηφιότητα έχοντας ως στόχο να συνδράμουν μαζί μας για ένα καλύτερο αποτέλεσμα.

Ένα είναι σίγουρο αγαπητοί συνάδελφοι/ες ότι από όλα αυτά αποκομίσαμε όφελος, αποκτήσαμε εμπειρία διότι κανείς μας δεν ήταν επαγγελματίας συνδικαλιστής και εγώ προσωπικά δεν προ κοιτώ να γίνω ποτέ, ένα όμως με μέλλει προτού συνταξιοδοτηθώ να δω εμπράκτως να καλυτερεύουν η συνθήκες εργασίας, τα οικονομικά μας, οι άδειες μας, όλα και μετά να παραδώσω την σκυτάλη σε άλλους και αν θέλετε πιο ικανούς από μένα καθώς είναι η τελευταία φορά που θέτω υποψηφιότητα.

Για αυτό σας καλώ όλους να συμμετέχετε σε αυτές τις εκλογές και να πράξετε με βάση την λογική και την συνείδηση σας.

Διαβάστε όλη την Επιστολή

Με εκτίμηση

Κατσιάδας Βασίλειος
Αντιπρόεδρος ΣΩ.Π.Α.-Π.Ε.Δ.Υ

2 Σχόλια

 1. αντρεασ

  Επιτέλους κάποιος να τα πει, τόσο καιρό κανείς δεν γνώριζε τις κινήσεις του σωματείου, άφαντοι οι περισσότεροι, ενημέρωση μηδαμινή..
  Κρίμα, όλοι την ίδια δουλειά κάνουμε, όλοι θέλουμε δικαίωση, καταντήσαμε οι χαμάληδες … Αντε να δούμε τη θα αλλάξει κ εάν

  Απάντηση
 2. διασωστησ

  Λόγια λόγια λόγια για ακόμα μια φορά….. χωρίς την στήριξη της ομοσπονδίας δεν κάνουμε τίποτα. Όποιος οι όποιοι αποφάσισαν να μην ενταχθεί το ΣΩΠΑ ΠΕΔΥ στην ΠΟΠ ΕΚΑΒ και να μείνει το σωματείο στην αφάνεια , καλό θα ήταν να το ξανασκεφτούν.

  Απάντηση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Εγγραφές Μελών

Εγγραφές Νέων Μελών

Καλέστε

Οδηγίες σωστής χρήσης ΕΚΑΒ - Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας

Μάθημα Πολιτισμού

Μάθημα Πολιτισμού

youreurope

Ιστορικό