Επιλέξτε Page

Πληρώματα Ασθενοφόρου ή Πολυεργαλεία;

Πληρώματα Ασθενοφόρου ή Πολυεργαλεία;

Αυτό το γρίφο καλούνται να λύσουν ορισμένοι διευθυντές Κ.Υ. που εξακολουθούν απουσία κανονισμού λειτουργίας να θεωρούν τους συναδέλφους ΠΟΛΥΕΡΓΑΛΕΙΑ.

Εξακολουθούν να εκτελούν καθήκοντα τηλεφωνητή, κηπουρού, νοσηλευτή παράλληλα με τα καθήκοντά τους και τώρα συνεχίζουν να τους φορτώνουν και την ευθύνη του περιστατικού.

Αυτό όσο παράξενο και να ακούγετε συμβαίνει ακόμα και σήμερα σε κάποια Κ.Υ. Δίνουνε εντολές μετακίνησης με πλήρωμα ασθενοφόρου ασυνόδευτα .

Ποιός θα κάνει την διάγνωση ποιος θα συνδράμει στη μεταφορά του ασθενούς ποιος θα συνοδεύει το περιστατικό, το πολυεργαλείο πλήρωμα ασθενοφόρου.

Καλό είναι να σοβαρευτούμε και ο καθένας να αναλάβει πλέων την ευθύνη που του αναλογεί.

Πρόσφατα μετά από παρέμβαση του σωματείου μας ΣΩ.Π.Α.-Π.Ε.Δ.Υ. στο Υπουργείο για το θέμα αυτό κοινοποιήθηκε σχετική οδηγία σε όλα τα Κ.Υ. όπου ορίζεται με σαφήνεια η συνοδεία των περιστατικών από ιατρό ή νοσηλευτή.

Παρόλα αυτά κάποιοι εξακολουθούν να φέρνουν σε δεύτερη μοίρα την ασφάλεια μας αλλά και την ασφάλεια του πάσχοντα συνανθρώπου μας.

Εμείς οφείλουμε να διαφυλάξουμε την ασφάλεια των συναδέλφων και των πασχόντων συνανθρώπων με κάθε τρόπο.

Άμεση θα είναι η παρέμβαση μας σε Υ.ΠΕ και ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ παρότι να αποφύγουμε δυσάρεστες καταστάσεις.

 

Κωνσταντίνος Μοχιανάκης

Ταμίας Σωματείο Εργαζομένων Πληρωμάτων Ασθενοφόρων ΠΕΔΥ

Κ.Υ. Χάρακα, Ηράκλειο Κρήτης

1 σχόλιο

 1. βασιλησ

  Οδηγούμε αγαπητέ συνάδελφε, κάνουμε τον τραυματιοφορέα, κάνουμε τον Γιατρό, κάνουμε τον νοσηλευτή, πάμε το περιστατικό και ευσυνείδητα σταματούμε 10 φορές στον δρόμο να ελέγχουμε τον ασθενή.
  Αν δεν τα κάνουμε όλα αυτά θα καταρρεύσει το σύστημα όλοι το γνωρίζουν..

  Πηγαίνετε κύριοι μόνοι σας σε ένα τροχαίο να παρέχετε πρώτες βοήθειες και να παραλάβετε πολύτραυματία, – μόνοι σας – και μετά να ξαναδώ θα πάρετε απόφαση να στέλνετε το ασθενοφόρο ασυνόδευτο…

  Προς το σωματείο πρόταση… Αν συνεχιστή αυτή η κατάσταση ας έχουν τα κότσια να βγάλουν τα ασθενοφόρα από τα Κ.Υ εκτός των επειγόντων περιστατικών…

  Απάντηση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Εγγραφές Μελών

Εγγραφές Νέων Μελών

Καλέστε

Οδηγίες σωστής χρήσης ΕΚΑΒ - Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας

Μάθημα Πολιτισμού

Μάθημα Πολιτισμού

youreurope

Ιστορικό