Επιλέξτε Page

Προστατέψτε την υγεία σας

Βασικές εύκολες αρχές για να προστατέψουμε την υγεία μας, αλλά και τους δικούς μας ανθρώπους, οικογένεια, φίλους. Απλά βήματα καθημερινότητας που πρέπει πλέον να βάλουμε στην ζωή μας. Το άρθρο αναφέρετε με βάση την επικαιρότητα του covit-19 μικρές πρακτικές πληροφορίες

Η νόσος είναι επικίνδυνη μόνο για ορισμένα άτομα;

Η νόσος που προκαλείται από τη λοίμωξη είναι ως επί το πλείστον ήπια, ιδίως για τα παιδιά και τους νεαρούς ενήλικες. Πλήττει κυρίως τους ηλικιωμένους και τα άτομα που πάσχουν από άλλα υποκείμενα νοσήματα. Όμως, ακόμα και αν έχετε ήπια συμπτώματα ή δεν εμφανίζετε καθόλου συμπτώματα, μπορείτε να μολύνετε τους άλλους.

Πώς μπορώ να προστατεύσω τον εαυτό μου;

Κορονοϊός οδηγιες προφυλαξηςΠλένοντας τακτικά τα χέρια σας με σαπούνι και νερό για τουλάχιστον 20 δευτερόλεπτα ή χρησιμοποιώντας αλκοολούχο απολυμαντικό διάλυμα. Καλύπτοντας το πρόσωπο και τη μύτη σας με το εσωτερικό του αγκώνα σας όταν βήχετε ή φτερνίζεστε ή χρησιμοποιώντας χαρτομάντιλο το οποίο θα πετάτε στα σκουπίδια αμέσως μετά τη χρήση. Αποφεύγοντας να αγγίζετε τα μάτια, τη μύτη και το στόμα σας χωρίς να πλύνετε πρώτα τα χέρια σας. Διατηρώντας απόσταση 2 μέτρων από άτομο που βήχει ή φτερνίζεται. Μένοντας στο σπίτι όταν αυτό είναι δυνατό.

Αισθάνομαι καλά και δεν έχω κανένα σύμπτωμα. Αυτό σημαίνει ότι είναι ασφαλές να έρθω σε επαφή με άλλα άτομα;

Ορισμένα άτομα προσβάλλονται αλλά δεν αναπτύσσουν συμπτώματα ή αναπτύσσουν πολύ ήπια συμπτώματα που μπορεί να περάσουν απαρατήρητα. Ωστόσο, τα άτομα αυτά μπορούν, και στην περίπτωση αυτή, να μολύνουν τους άλλους. Είναι σημαντικό να προστατεύετε τον εαυτό σας –και τους άλλους– τηρώντας αυστηρά την υγιεινή των χεριών, τις οδηγίες προφύλαξης σε περίπτωση βήχα και την αποφυγή των κοινωνικών επαφών.

Τι να κάνω αν έχω συμπτώματα;

Εάν παρουσιάσετε συμπτώματα όπως πυρετό, βήχα, δυσκολία στην αναπνοή και μείνετε στο σπίτι και επικοινωνήστε άμεσα με τον προσωπικό σας ιατρό.

Τι θα πρέπει να κάνω σε περίπτωση που μου πουν να μείνω σε απομόνωση στο σπίτι;

Να μείνετε στο σπίτι (δηλαδή να μην πάτε στη δουλειά, στο σχολείο ή σε δημόσιους χώρους). Να καθαρίζετε και να απολυμαίνετε το σπίτι σας, ιδίως τις επιφάνειες που αγγίζετε συχνά και τις τουαλέτες.

Να ελέγχετε αν εμφανίζετε συμπτώματα του κορονοϊού, όπως πυρετό, βήχα ή δυσκολία στην αναπνοή. Αν εμφανίσετε συμπτώματα, καλέστε τις τοπικές υπηρεσίες υγειονομικής περίθαλψης για συμβουλές.

Τι σημαίνει αποφυγή των κοινωνικών επαφών;

Κρατώντας τις αποστάσεις σας από τους άλλους, μειώνετε τον κίνδυνο να εισπνεύσετε σταγονίδια, τα οποία περιέχουν τον ιό, ή να μολύνετε άλλα άτομα. Αποφεύγετε τα πλήθη και τις ώρες αιχμής στις υπεραγορές ή στις δημόσιες συγκοινωνίες. Αλλά έχετε κατά νου ότι αποφυγή των κοινωνικών επαφών δεν σημαίνει αποφυγή της επικοινωνίας: διατηρήστε την επαφή με φίλους και συγγενείς μέσω του τηλεφώνου, των μέσων κοινωνικής δικτύωσης ή των διαδικτυακών εφαρμογών.

Άρθρο από: Επίσημο ιστότοπο της Ευρωπαϊκής Ένωσης

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Εγγραφές Μελών

Εγγραφές Νέων Μελών

Καλέστε

Οδηγίες σωστής χρήσης ΕΚΑΒ - Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας

Μάθημα Πολιτισμού

Μάθημα Πολιτισμού

youreurope

Ιστορικό