Επιλέξτε Page

Τα ασθενοφόρα των Κ.Υ. δεν θα πρέπει να απολυμαίνονται

Ασθενοφόρα… δύο ταχυτήτων, στα μέτρα για την αποφυγή διάδοσης του κοροναϊού!

Ερωτήματα προκαλεί επιστολή που έχουν στα χέρια τους τα Κέντρα Υγείας του Ν. Ηρακλείου, που αναφέρει πως τα ασθενοφόρα των Κ.Υ. δεν θα πρέπει να απολυμαίνονται, μετά από μεταφορά περιστατικών κοροναϊού, στον χώρο του ΕΚΑΒ.

Στην επιστολή αναφέρονται τα εξής…

“Σας ενημερώνουμε ότι τα πληρώματα και το νοσηλευτικό/ιατρικό προσωπικό που διακομίζουν ύποπτα ή διαπιστωμένα περιστατικά covid-19 και κάνουν χρήση μέσων ατομικής προστασίας, όταν προβαίνουν σε απολύμανση των ασθενοφόρων τους να μην προσέρχονται για αυτό στον χώρο του ΕΚΑΒ, λόγω του φόβου μετάδοσης του κοροναϊού.

Αλλά να φροντίσουν η απολύμανση τους να γίνεται σε συγκεκριμένους χώρους που έχουν οριστεί από τα Νοσοκομεία.

Επίσης θα ήταν καλό και ασφαλές να φροντίσουν οι υπεύθυνοι να έχουν μέσα στον βασικό εξοπλισμό του ασθενοφόρου των Κέντρων Υγείας, στολές προστασίας, μάσκες, απολυμαντικά και ότι προβλέπεται για παραλαβή και διακομιδή περιστατικών covid-19″.

Η συγκεκριμένη επιστολή που προέρχεται από το ΕΚΑΒ Ηρακλείου έχει θορυβήσει ιδιαίτερα την 7η ΥΠΕ Κρήτης και μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, υπήρξε ήδη μία πρώτη παρέμβαση και τελικά επιτράπηκε η απολύμανση των ασθενοφόρων των Κέντρων Υγείας.

Ωστόσο, παρά την παρέμβαση, πληροφορίες αναφέρουν πως υπήρξε νέο περιστατικό απαγόρευσης απολύμανσης ασθενοφόρου, που έφερε στα όριά του το πλήρωμα, που αναγκάστηκε να επιστρέψει στην έδρα του φορώντας στολές και μάσκες και με μη απολυμασμένο το όχημα, μετά την διακομιδή θετικού κρούσματος.

Πλέον, η 7η ΥΠΕ Κρήτης καλείται να δώσει και πάλι λύση στο πρόβλημα, ώστε η απολύμανση και των ασθενοφόρων των Κέντρων Υγείας να γίνεται άμεσα μετά την μεταφορά περιστατικού, στους προβλεπόμενους από το ΕΚΑΒ χώρους.

“διάθεση Parakritika.gr”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Εγγραφές Μελών

Εγγραφές Νέων Μελών

Καλέστε

Οδηγίες σωστής χρήσης ΕΚΑΒ - Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας

Μάθημα Πολιτισμού

Μάθημα Πολιτισμού

youreurope

Ιστορικό