ΝΕΑ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Διευκρινίσεις σχετικά με πρόσφατη συνάντηση Σωματείων Ε.Κ.Α.Β.

Διευκρινίσεις σχετικά με πρόσφατη συνάντηση Σωματείων Ε.Κ.Α.Β.

Έπειτα από το δημοσίευμα του site με την επωνυμία ''ΕΚΑΒΙΤΙΚΑ ΝΕΑ'' στις 11-07-2023 και αφορά την Πανελλαδική συνδιάσκεψη των σωματείων του Ε.Κ.Α.Β. που πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο της Κ.Υ. του οργανισμού, οφείλουμε να ξεκαθαρίσουμε ότι σε επικοινωνία που είχαμε με ανώτατο συνδικαλιστικό στέλεχος και εκπρόσωπο του σωματείου του Ε.Κ.Α.Β., ουδέποτε κλήθηκαν να παραστούν στη συνάντηση αυτή σωματεία άλλα, πλην αυτών του Ε.Κ.Α.Β.

Εφόσον δεν ελήφθει τέτοια πρόσκληση δε θα μπορούσε και επίσημα να παραβρεθούν επίσημα σωματεία άλλα πλην αυτών του Ε.Κ.Α.Β.

Ξεκαθαρίζοντας τη στάση μας και τη θέση μας ως Σωματείο Πληρωμάτων Ασθενοφόρων των Κέντρων Υγείας με την επωνυμία ΣΩ.Π.Α.-Π.Ε.Δ.Υ. αναφέρουμε τα εξής:

α) οτιδήποτε συζητήθηκε σε αυτή τη συνάντηση δεν είναι σε γνώση του ΣΩ.Π.Α.-Π.Ε.Δ.Υ.

β) το ΣΩ.Π.Α.-Π.Ε.Δ.Υ. δηλώνει άγνοια και δε φέρει ευθύνη σχετικά με τα θέματα που συζητήθηκαν, απόρροια της μη  επίσημης εκπροσώπησης του κλάδου μας και επιφυλάσσεται για τις αποφάσεις που ελήφθησαν.

Σχετικά μπορείτε να ενημερωθείτε από το δελτίο τύπου της ποπ ΕΚΑΒ.

γ) το ΣΩ.Π.Α.-Π.Ε.Δ.Υ. επιφυλάσσεται και ως προς το όψιμο ενδιαφέρων από την πλευρά των σωματείων του ΕΚ.Α.Β. για τα Πληρώματα των Ασθενοφόρων  των Κέντρων Υγείας, όταν εδώ και αρκετά χρόνια και από συστάσεως του σωματείου μας έχουν επανειλημμένα επισημανθεί τα ζητήματα που αφορούν τον κλάδο στα κέντρα λήψης αποφάσεων αλλά και στην ηγεσία του Ε.Κ.Α.Β. με κατατεθειμένες προτάσεις.

δ) το ΣΩ.Π.Α.-Π.Ε.Δ.Υ. προσπαθεί να διαφυλάξει την αξιοπρέπεια των Πληρωμάτων των Κέντρων Υγείας και δεν προσκολλάται σε αυτού του τύπου τις συναντήσεις ως φτωχός συγγενείς του Ε.Κ.Α.Β.

Στην παρούσα φάση και με την κατάσταση στην υπό διαμόρφωση πρωτοβάθμια και προνοσοκομειακή φροντίδα στη χώρα το ΣΩ.Π.Α.- Π.Ε.Δ.Υ. θα συνεχίσει να επιλέγει το θεσμικό του ρόλο με σοβαρότητα, ευθύνη αλλά και αρκετές επιφυλάξεις για τις αλλαγές που θα προκύψουν στον υγειονομικό χάρτη της Ελληνικής Επικράτειας. Είναι άλλωστε κάτι που το έχουμε δηλώσει από τις επίσημες συναντήσεις που πραγματοποιήθηκαν και στις μετρημένες αναρτήσεις που κάναμε στο πρόσφατο παρελθόν στην ιστοσελίδα μας pliroma.gr αλλά και στη σελίδα μας στο facebook. Θα  βρείτε όλα όσα πρέπει αναρτημένα.

ΣΩΠΑ - ΠΕΔΥ

Το Σωματείο μας υπό την επωνυμία «ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΠΛΗΡΩΜΑΤΩΝ ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΩΝ ΠΕΔΥ (ΣΩ.Π.Α.-Π.Ε.Δ.Υ.)»  είναι νόμιμα συστημένο από το 2016 Πανελλήνιο Πρωτοβάθμιο Συνδικαλιστικό Σωματείο, με έδρα τη Θεσσαλονίκη που εκπροσωπεί τους εργαζόμενους (Πληρώματα Ασθενοφόρου,  Οδηγούς, Επικουρικούς, Οδηγούς Ο.Α.Ε.Δ.), που υπηρετούν ως προσωπικό Πληρωμάτων Ασθενοφόρου στα Κέντρα Υγείας και τα Πολυδύναμα Περιφερειακά Ιατρεία (Π.Π.Ι.) της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας όλης της Επικράτειας.

Εγγραφείτε
στο Σωματείο

Ακολουθείστε τα βήματα κατεβάζοντας και συμπληρώνοντας την αίτηση εγγραφής για να γίνετε μέλος του Σωματείου και επικοινωνήστε μαζί μας για απορίες και διευκρινίσεις.

Περισσότερα

ΔΡΑΣΕΙΣ