ΝΕΑ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Συνάντηση με τον Υπουργό Υγείας κ. Πλεύρη

Εκπροσωπώντας για ακόμη μία φορά το σωματείο πληρωμάτων ασθενοφόρων των κέντρων υγείας (ΣΩ.Π.Α.-Π.Ε..Δ.Υ.), τιμήσαμε με την παρουσία μας ο Πρόεδρος και μέλη του Δ.Σ. στην επίσημη πρόσκληση που λάβαμε και παραβρεθήκαμε για 2η συνεχόμενη χρονιά στο 11ο περιφερειακό συνέδριο ανάπτυξης (Regional Growth Conference) που πραγματοποιείται αυτές τις μέρες στην πρωτεύουσα της Αχαΐας.

Νομοθετική ρύθμιση για την προκήρυξη 2Κ/2019

Μετά από επίμονες και αλλεπάλληλες επαφές, πιέσεις και έγγραφες διαμαρτυρίες του σωματείου μας, λάβαμε τις διαβεβαιώσεις τόσο από το Υπουργείο Εσωτερικών, όσο και από το Υπουργείο Υγείας ότι η νομοθετική ρύθμιση που αιτηθήκαμε ώστε να εξασφαλιστεί η παραμονή των διορισμένων συναδέλφων της 2Κ/2019 στους φορείς που ήδη εργάζονται, θα προχωρήσει άμεσα τις επόμενες ημέρες.

Ενέργειες για το επίδομα επίκινδυνης - ανθυγιεινής εργασίας και το επικουρικό προσωπικό

Σε συνέχεια των συζητήσεων και των επαφών,το σωματείο μας εξέδωσε ανακοινώσεις-διαμαρτυρίες προς τους αρμόδιους φορείς στους οποίους κοινοποιήθηκαν τα εν λόγω έγγραφα και παραμένουμε σε εγρήγορση,επιφυλασσόμενοι παντός νομίμου δικαιώματος μας, τόσο για την αναμόρφωση του ανθυγιεινού επιδόματος , όσο και για την νομοθετική ρύθμιση που αιτηθήκαμε για τους συναδέλφους που εργάζονται ως επικουρικό προσωπικό σύμφωνα με την προκήρυξη 2κ/2019.

Έγγραφο παρέμβασης για την αποκατάσταση του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας

Έπειτα από συντονισμένες ενέργειες του σωματείου πληρωμάτων ασθενοφόρων ΣΩ.Π.Α.-Π.Ε.Δ.Υ. με τον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας κ. Βιτωράτο Λεωνίδα, συμπεριελήφθηκε δικαίως και ο κλάδος μας στο έγγραφο παρέμβαση της ομοσπονδίας προς τους αρμόδιους φορείς, για την αποκατάσταση του ύψους της αποζημίωσης στο επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας.

Εξαιρετικά επείγον δελτίο τύπου

Με την ολοκλήρωση των επαφών μας στο υπουργείο υγείας που πραγματοποιήθηκαν την Τρίτη 31-01-2023 από εκπρόσωπο του σωματείου μας με στελέχη που έχουν την ευθύνη και την επίβλεψη της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας και ειδικά των πληρωμάτων ασθενοφόρου των Κέντρων Υγείας, υπεύθυνα σας ενημερώνουμε ότι δεν υπάρχει στον άμεσο σχεδιασμό του υπουργείου μισθολογική εξίσωση ή εξομοίωση των πληρωμάτων ασθενοφόρων των Κ.Υ. με τους αντίστοιχους συναδέλφους του ΕΚΑΒ.

Μισθολογική εξίσωση

Συνάδελφε καλημέρα, όπως θα ξέρεις πρόσφατα κάναμε στη Θεσσαλονίκη  Γ.Σ. των μελών μας.

Στη Γ.Σ. αυτή λοιπόν, ενημερώσαμε τα μέλη μας για τις ενέργειες που έχουμε κάνει σε συνδικαλιστικό επίπεδο, ώστε να επιτύχουμε τη μισθολογική εξίσωση μας με τους συναδέλφους στο Ε.Κ.Α.Β.

Παρουσία του ΣΩ.Π.Α. – Π.Ε.Δ.Υ. στην Ημέρα Θυσίας και Μνήμης του Διασώστη

Έπειτα από την επίσημη πρόσκληση που λάβαμε ως ΣΩ.Π.Α. - Π.Ε.Δ.Υ. θα θέλαμε να ενημερώσουμε τα μέλη μας και όχι μόνο, ότι εκπροσωπήσαμε τον κλάδο των πληρωμάτων ασθενοφόρων των κέντρων υγείας της Ελληνικής επικράτειας, τιμώντας την ημέρα θυσίας και μνήμης του διασώστη με την παρουσία μας στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην κεντρική υπηρεσία του Ε.Κ.Α.Β. στην Αθήνα, όπου έχει καθιερωθεί και θεσμοθετηθεί να τιμάται κάθε χρόνο στις 14 Ιανουαρίου.

Ημέρα Θυσίας του Διασώστη

Για τους οικείους τους κάθε μέρα το φορτίο βαρύ, έτσι κι' αλλιώς. Το κόστος της απώλειας ανυπολόγιστο. Η ανάμνηση ένα βάρος που πρέπει να κουβαληθεί μέχρι τέλους. Η λύτρωση: Το ζητούμενο!

Δελτίο Τύπου

Έπειτα από την από την επιτυχή διενέργεια της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης που πραγματοποίησε το Σωματείο Πληρωμάτων Ασθενοφόρων ΣΩ.Π.Α.-Π.Ε.Δ.Υ. το Δ.Σ. θα ήθελε να ευχαριστήσει τη Διοίκηση του Αντικαρκινικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης ‘’ΘΕΑΓΕΝΕΙΟ’’ για την ευγενική παραχώρηση του αμφιθεάτρου του, καθώς και την υποστήριξη των ανθρώπων του πληροφορικού τμήματος του νοσοκομείου για την ανιδιοτελή τους προσφορά, όπου χωρίς την υπερπολύτιμη βοήθεια τους θα ήταν ανέφικτο αυτό το δύσκολο εγχείρημα.

ΣΩΠΑ - ΠΕΔΥ

Το Σωματείο μας υπό την επωνυμία «ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΠΛΗΡΩΜΑΤΩΝ ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΩΝ ΠΕΔΥ (ΣΩ.Π.Α.-Π.Ε.Δ.Υ.)»  είναι νόμιμα συστημένο από το 2016 Πανελλήνιο Πρωτοβάθμιο Συνδικαλιστικό Σωματείο, με έδρα τη Θεσσαλονίκη που εκπροσωπεί τους εργαζόμενους (Πληρώματα Ασθενοφόρου,  Οδηγούς, Επικουρικούς, Οδηγούς Ο.Α.Ε.Δ.), που υπηρετούν ως προσωπικό Πληρωμάτων Ασθενοφόρου στα Κέντρα Υγείας και τα Πολυδύναμα Περιφερειακά Ιατρεία (Π.Π.Ι.) της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας όλης της Επικράτειας.

Εγγραφείτε
στο Σωματείο

Ακολουθείστε τα βήματα κατεβάζοντας και συμπληρώνοντας την αίτηση εγγραφής για να γίνετε μέλος του Σωματείου και επικοινωνήστε μαζί μας για απορίες και διευκρινίσεις.

Περισσότερα